Otomobil, özgürlüğün sembolü, kişilik artırıcı, penis ikamesi otomobil hesap vermelidir burada. Colin Cremin

Boray Uras / Kitap

     

Aykızı İle El Ele / Geleceğe Yürüyüş
Bu kitap bir roman değil. Keşke hayal ürünü olsaydı... Keyifli ortamda yazılan heyecanlı, sürükleyici, didaktik bir roman, okuyana keyif verir. Yazana olduğu kadar... Bu kitap, en renkli, en coşkulu, gerçekleşme sırası ve zamanı gelmiş hayallerin imalatına başlama günlerinin başlangıcındaki bir sabah, güneş doğmadan önce, aileye gelen bir telefon haberinin neden olduğu ruhsal depremin yarattığı çöküntünün oluşturduğu yaşam enkazının arasında aranan anıların tasviridir. Bir ölüm nedenine, ölümden sonra anlam ve fayda kazandırmak amacıyla çıkılan çok uzun bir yolculuğun, yürüyüş günlüğünün arasında yer alan ve her gece görülen rüyaların tasviridir. 2001
                        
Dramatik ve ders verici bir eser. Gecenin bir vakti bir telefon gelir. Telefonun ucundaki ses şunları söyler: Bağdat Caddesi'nde bir trafik kazası olmuş. Bu sözleri duyan baba öncelikle 'kendi ailesiyle ilgili bir şey değildir' diye düşünür. Kızı erkek arkadaşıyla dışarıdadır ancak neden bu kızının ve erkek arkadaşının başına gelsindir ki? Ama yine de olay yerine gider ve kazayı görür. Kazada hayatlarını kaybedenleri hemen tanır. Biri kızı, diğeri de erkek arkadaşıdır.
İstanbul'dan başlayıp Ankara'ya kadar sürdürdüğü yürüyüşüyle dikkat çeken ve medya camiasında 'acılı baba' olarak anılan Uras, bu acının kendince izdüşümlerini ondokuz günlük yürüyüş eyleminde yansıtmıştı. Şimdi bu izdüşümün ikinci ayağını kitabıyla ortaya koyuyor Boray Uras. 'Geleceğe Yürüyüş' adlı kitabıyla yaşadıklarını kimi kez şiirle, kimi kez düzyazı ile ama esas yürüyüşü sırasında tuttuğu notlarla ifade eden acılı babanın bu kitabı yazmakta bir amacı var. O da yeni bir nesli oluşturacak çocukların ve bebeklerin korunması, onlara güvenli bir trafik ortamının sağlanması. Uras bunu da asli görevi ve sorumluluğu olan resmi makamlara ve politikacılara bırakıyor. Yaşanmış ve yaşanmamış hayallerin cümlelere döküldüğü 'Geleceğe Yürüyüş' duyguların şiirler halinde resmileşmesi ve yüreğe yerleşmesi olarak da nitelendiriliyor... Bu eseri mutlaka herkes okumalı.iyi okumalar.  
Muhafazakar Demokrat (Okur) 2006