Otomobil, özgürlüğün sembolü, kişilik artırıcı, penis ikamesi otomobil hesap vermelidir burada. Colin Cremin

Evrensel Gazetesi

                                               

İşçi servisi kazaları | "Hem ucuza çalıştırıyorlar hem de canımızı tehlikeye atıyorlar"
 
İşçilerden Mustafa, “Kâr için hep yaşlı insanları çalıştırıyorlar. Sigorta ödememek için. Kazaların büyük sebebi bu durum. Adam emekli, evinde oturması lazım ama mecbur gelip çalışıyor çünkü ekonomi… İşçinin değeri yok bu ülkede, bu kadar” dedi.
 
Ali isimli bir başka işçi ise emeklilerin servis şoförlüğünden başka iş bulma durumlarının olmadığını, bunun da kontrolsüz araç kullanmayı arttırdığını ifade etti.

 
Kendisi de servis şoförü olan İsa ise iş aradığı dönemlerde firmaların özellikle "Emekli misin" diye sorduğunu dile getirdi: “Servis şoförlerine verilen ücreti gençler kabul etmediği için ister istemez yaşlılar kabul ediyor. Gençlerle yaşlıların görüş mesafesi, refleksi bir değil. Ben mesela kaç defa servis şoförlüğü için firmaları arıyorum, bana dedikleri şu oluyor: Emekli misin? 'Emekli değilim' deyince kabul etmiyorlar, emekliye yöneliyorlar.
 
Genç bir işçi olan Serkan bu durumu şöyle değerlendirdi: “Bu iş şoförden de kaynaklı değil. Bu durumlar patronlardan dolayı oluyor. Patron diyor ki sen şu saatte geleceksin. Ne var yani beş dakika geç gelsin, yavaş gelsin. Mecbur adam da basıyor, kaza oluyor. Hem fabrikada ucuza çalıştırıyor hem ucuza taşıtıp canımızı tehlikeye atıyorlar.”

https://www.evrensel.net/haber/468794/isci-servisi-kazalari-hem-ucuza-calistiriyorlar-hem-de-canimizi-tehlikeye-atiyorlar