Otomobil, özgürlüğün sembolü, kişilik artırıcı, penis ikamesi otomobil hesap vermelidir burada. Colin Cremin
                 
Modern toplumun hızı zaman algımızı nasıl bozuyor?
Chelsea Wald   gazeteduvar
İsterseniz kendinizi Hawaii Üniversitesi’nde psikolog olan Leon James tarafından geliştirilen ‘yaya saldırganlık sendromu’ ölçeği aracılığıyla gözden geçirebilirsiniz. Kalabalık bir yerde yürürken, kendinizi ‘düşmanca bir şekilde hareket ederken’ (gergin bir yüz ifadesi takınarak insanlara dik dik bakarken, beklenenden daha yakın veya daha hızlı hareket ederken vb.) ve “zihninizdeki şiddet içerikli düşüncelerden keyif alırken” buluyor musunuz?
        
Hayatımızın hızı kültürle bağlantılı. Araştırmacılar, toplumun gittikçe artan hızının sabrımızı yok ettiğini ortaya koyuyorlar. Psikologlar ve ekonomistler, gerçekleştirdikleri testlerde, deneklere, bir şeyden bir ya da birkaç parçayı şimdi mi yoksa daha sonra mı tercih edecekleri sorusunu yönelttiler; mesela, bugün alacakları 10 doları mı isterlerdi yoksa bir yıl sonra alacakları 100 doları mı, yahut şu anda alacakları iki parça yiyeceği mi yoksa 10 saniye sonra alacakları altı parça yiyeceği mi tercih ederlerdi?
İnsanlardan ve farklı hayvanlardan oluşan denekler, en uygun teklif olmasa bile, çoğu zaman o an verilecek olan teklifi kabul ediyorlar. Bir deneyde, insanları “sabırsızlık kültürünün en büyük simgelerine” -örneğin McDonald’s’ın ‘altın kemeri’ gibi fastfood sembollerine- maruz bırakmanın, hızlı elde edilen ürünlere ikna olma hızını ve bunları tercih etme ihtimalini arttırdığını; ayrıca, daha uzun vadeli ve büyük ödüllerden ziyade daha çabuk elde edilen ve daha küçük olan getirileri tercih etme olasılığını yükselttiğini gösterdi.
https://www.gazeteduvar.com.tr/hayat/2019/08/07/modern-toplumun-hizi-zaman-algimizi-nasil-bozuyor/