Otomobil, özgürlüğün sembolü, kişilik artırıcı, penis ikamesi otomobil hesap vermelidir burada. Colin Cremin
  Bu Yılın "Trafik Canavarı" açıklandı!
Zonguldak’ta SergiOdası tarafından trafik kazalarının nedenlerini sorgulamak amacıyla düzenlenen “Hayatımız Trafik” etkinliklerine paralel olarak konan “Trafik Canavarı” Ödülünü pizzacı domino's aldı.
Yeme-içme sektöründe "30 dakikada kapında" sözünü vermesiyle tepki çeken, motorize dağıtım ağındaki genç sürücülerini, yaşlı-genç yayaların can güvenliğini tehlikeye atan firma 2017 yılının "Trafik Canavarı" oldu.
İlk kez 2012 yılında Zonguldak'ta SergiOdası tarafından düzenlenen "Hayatımız Trafik" etkinlikleri "Trafik Mağdurlarını Anma Günü" çalışmalarının paralelinde yapılıyor. Dünyada her yıl Kasım ayının üçüncü pazarı gerçekleşen "Trafik Mağdurlarını Anma Günü" 1993'den bu yana Avrupa Trafik Mağdurları Federasyonu (FEVR) tarafından düzenleniyor

Ödül ilk kez 2014 yılında açıklandı
"Trafik Canavarı" Ödülü, Türkiye’nin tek muhalif trafik etkinliği olan “Hayatımız Trafik’in parçası olarak 2014 yılında kondu. Ödül, "Trafik Canavarı" simgesi altında kazaların gerçek nedenlerinin gizlenmesine tepki olarak doğdu.
İlk kez 2014 yılında açıklanan ödül; Hakan Akarsu (Cumhuriyet Gazetesi Otomobil Sayfası), Timur Akkurt (Birgün Gazetesi Tekno Safari Köşesi) ve Metin Köklüçınar (Sözcü Gazetesi Otomotiv Editörü) arasında paylaştırıldı. 2015 yılının ödülü Birgün Gazetesi Oto Safari sayfasını hazırlayan Ersoy Yaşar'a verildi. 2016 yılında ise Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) "Trafik Canavarı" olmayı hak etti.
Geçen yıl, Türkiye Gazetesi yazarları Burcu Çetinkaya Bucak-Ali Çelik ve Milliyet Gazetesi yazarı Levent Köprülü "Trafik Canavarları" oldular. Sergi Odası bu üç gazeteciye Latin Amerikalı yazar Eduardo Galeano’nun “Gençler arasında başlıca ölüm nedeni otomobiller. Arkasından ateşli silahlar geliyor“ yazılı ödül belgesini gönderdi. 
Öte yandan Sergi Odası, motorlu kurye kargaşasına karşı imza kampanyası başlattı. Kampanyada; özellikle büyük kentlerde sürücüler ve yaşlı/çocuk yayalar için endişe kaynağı olan, giderek orta ölçekli şehirlerde de artacak olan kurye ağı pazarının denetime alınması isteniyor. Toplanan imzalar ay sonunda TBMM Trafik Komisyonu'na, İçişleri Bakanlığı'na, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na gönderilecek.
İmza kampanyasına neden olan konu internet ortamında, özellikle pizza, döner ve benzeri gıda sektörünün tüketicileri ve kuryelerin meslek örgütleri tarafından yoğun olarak eleştiri konusu olup tartışılıyor. 
"Hayatımız Trafik 2018" etkinlik programı Mustafa Kıçkı Berâti'nin anısına adandı. Zonguldak'ta Ereğli Kömür İşletmesi'nde (EKİ) şoförlük yapan Kıçkı'nın "Şoför Milleti" isimli 1967 tarihli bir kitabı var.