Otomobil, özgürlüğün sembolü, kişilik artırıcı, penis ikamesi otomobil hesap vermelidir burada. Colin Cremin

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Makinist Hasan Bektaş’ın paylaştığı verilerine göre şu an Türkiye’deki 12 bin 534 kilometrelik hattın sadece 5 bin 534 kilometresi sinyalizasyonlu. Gerisi TMİ yöntemiyle idare edilmekte.

Ankara'daki tren faciası: Biraz da gerçekleri öğrenmek ister misiniz?

Bir makinistin aktarımıyla, trenleri emniyet devre ayarlarını bozarak ‘hızlandıran’, teftiş ettiği makinistlere gecikmemeleri için “Korkma oğlum, bas!” diye baskı yapan, “Bu vagonlar bu hıza uygun değil” diyen Atölyeler Dairesi başkanını görevden alan eski TCDD genel müdürü Süleyman Karaman, bugün AKP Erzincan milletvekili. Kendi sayfasında, isminin altında “Hükümetimizin 2003 yılından itibaren Demiryolu Sektörünü devlet politikası olarak kabul etmesiyle birlikte Yüksek Hızlı Tren projeleri başta olmak üzere 100’ü aşkın önemli demiryolu projesinde rol oynayan ve başarıyla hayata geçirilmesinde önemli katkı sağlayan isim oldu” diye yazıyor. Pamukova’dan bahis yok. Tavşancıl’da sekiz kişinin ölümüyle sonuçlanan kazadan da. Kusurun 8’de 4’ünün kendi yönetimine yüklendiğinden de. O zaman istifa eden ya da makinistler dışında görevden alınan kimse de olmamıştı.
Dönemin başbakanı Erdoğan’ın “Ulaştırma Bakanı istifa edecek mi” sorusunu soran gazeteciyi nasıl fırçaladığını da hatırlarsınız. Pamukova’da olduğu gibi Ankara’da da ceza yine ‘aşağıdakiler’e kesilecek.