Otomobil, özgürlüğün sembolü, kişilik artırıcı, penis ikamesi otomobil hesap vermelidir burada. Colin Cremin
           
Valilik acılı Çorlu ailelerine marjinal grup dedi
Aileler ile avukatları adına basın açıklamasında konuşan Av. Mürsel Ünder, katliamın üzerinden bir yıl geçtikten sonra başlanan yargılanmanın ilk duruşmasının başlamadan bittiğini vurgulayarak mahkeme heyetinin dosyadan çekilme kararı verdiğini, valilik tarafından marjinal gruplar ve provokasyon açıklaması yapıldığını belirtti.
Daha adliye bahçe girişinde kimlik kontrolü dayatması ile karşılaştıklarını söyleyen Ünder, “Dava katılımcıları herkesin geçtiği ana kapıdan değil, girişi dar olan Başsavcılık kapısından tek tek x-ray cihazından geçirilerek, akabinde de üzerleri aranarak adliyeye alınmıştır” dedi.
Ailelerin, baro başkanlarının, milletvekillerinin ve avukatların klimaların kapatıldığı dar bir koridorda bekletildiğini anlatan Ünder, "Tekrar kimlik kontrolü dayatması yapıldı ve o sırada kimliğini ibraz etmeyen sivil bir şahıs tarafından tüm katılımcılar kamera kaydına alınmış, o kişi kimliği sorulduğunda ve kendisinden çekim yapmaması istendiğinde ailelerden bir yurttaşa kafa atmak suretiyle saldırıda bulunmuştur” diye yaşanılanları anlattı.
Sadece müşteki sayısının 350 kişi olduğu dosyada 135 kişilik salonda ısrar edildiğini dile getiren Ünder; “Özellikle çok sayıda müşteki aile ile müşteki vekilinin duruşma salonuna girişi engellenmiş, adil yargılamayı etkileme suçu işlenmiş ve mağdur ailelerin adalete erişim hakkı ellerinden alınmıştır” dedi.
Yaklaşık 45 dakika boyunca süren bu uygulamanın hürriyeti tahdit suçunu doğurduğunu belirten Ünder, bu arada dışarıda kalan katılımcıların darbedildiğini ve ancak Esra Araç fenalık geçirince kapıların açıldığını, Esra Araç dışarı çıkarılırken yardım edenlerle birlikte darbedildiğini, kendisinin ve Av. Can Atalay’ın da darp edildiğini vurguladı.
https://www.evrensel.net/haber/382929/valilik-acili-corlu-ailelerine-marjinal-grup-dedi