Otomobil, özgürlüğün sembolü, kişilik artırıcı, penis ikamesi otomobil hesap vermelidir burada. Colin Cremin
 Bir günde 3 servis kazası: 
 6’sı çocuk 27 işçi yaralı 
                       
Bir günde üç farklı ilde servis kazası yaşandı.
Manisa’da tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi. 1’i ağır 13 işçi yaralandı. Aksaray’da da tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi, 6’sı çocuk 11 kişi yaralandı. İstanbul’da ise inşaat işçilerini taşıyan kamyonet kaza yaptı 3 işçi yaralandı.
                    
İSİG Meclisinden Doç. Dr. Gürkan Emre Gürcanlı, servis kazalarıyla ilgili Evrensel’e değerlendirmelerde bulundu:
Emre Gürcanlı, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na atıf yaparak, çalışanları işyerine getirip götürmek için işverence sağlanan herhangi bir araçta gerçekleşen kazaların iş kazası sayıldığını hatırlattı.
Gürcanlı, “İşveren işçileri işyerlerine nasıl götürüyor? Çoğu zaman en ilkel şekillerde. Özellikle tarım işçileri kamyonetlerin, kamyonların arkasında insanlık dışı koşullarda götürülüyor. İSİG’in yaptığı çalışmaların gösterdiği üzere, tarım sektöründe çalışan işçilerin büyük kısmı göçmen veya geçici işçi. Kamyon kasalarında veya minibüslerin arkasında taşınan bu işçiler trafik kazaları sonucu hayatını kaybediyor. İşçi sağlığı iş güvenliği mücadelesi yalnızca işyerlerinde değil, işyeri dışında da “işçilerin işyerlerine gitmek için sağlıklı ve güvenli ulaşım” mücadelelerini kapsamak zorundadır. Bu aynı zamanda yasal olarak da 5510 sayılı yasa kapsamında da belirtilen iş kazası kapsamındadır” dedi.
“Tüm dünyada kabul gören, görmesi gereken insani emekten yana değerler kapsamında değerlendirilmesi gereken bir kavram” diyen Doç. Dr. Gürcanlı “İşçilerimiz yalnızca çalışırken değil işyerlerine giderken de, işyerlerinden evlerine dönerken de insani bir ulaşım ve çalışma koşullarına sahip olmak zorundadır” ifadelerini kullandı.
Emre Gürcanlı, “Rahmetli Çetin Emeç. Hürriyet gazetesi yazarı. İşveren tarafından sağlanan otomobilinde evinin önünde bir terör saldırısına maruz kaldı, öldürüldü. Bu ölüm Yargıtay tarafından iş kazası kabul edildi” diyerek emsal olan kararı hatırlattı.